Kui emadepäev ukse ees, on pere peas üks suur küsimärk: millega üllatada ema, kes päevast päeva köögis askeldab ja kogu pere kõhutäie eest hoolitseb? Teeks õige emadepäeva hommikuks kogu perele ühe piraka portsu pannkooke? Pannkoogid meeldivad ju kõigile alates emast endast kuni pere pisemate põnnideni. Mõeldud-tehtud! Siin on sulle hea hulk soolaseid ja magusaid, tervislikke ja rammusaid, koduseid ja kaugeilt mailt pärit pannkoogiretsepte, mille hulgas kindlasti peidus ka sinu ema järgmine lemmik.

Tervislikud pannkoogid

Kas pannkoogid saavad olla tervislikud? Praadimiseks kuluvat rasvakogust ja pannkookidesse peidetud kaloreid arvestades on vastus kindel „ei“. Kui aga koogitainasse kasulikke köögivilju lisada või jahu-muna-piimasegu hoopiski küpsest banaanist ja munast kokku klopitud tainaga asendada, on tegu kindlasti tervislikuma versiooniga. Seda, et tervislik kohe maitsetut tähendama ei pea, kinnitavad näiteks reipalt rohelised spinatipannkoogid, feta-suvikõrvitsapannkoogid ja kaerapiimast-kaerajahust valmistatud õuna-kaerapannkoogid.

Korralik kõhutäis

Pannkoogid võivad vabalt korraliku kõhutäie eest olla, eriti kui tegemist on soolase täidisega. Suitsulõhega täidetud pannkoogid sobivad näiteks mõneks erilisemaks hommikueineks, tuunikalamäärdega kartulipannkoogid ja porru-maisipannkoogid aga sama hästi ka õhtuseks kehakinnituseks.

Traditsioonilised pannkoogid

Igasugused katsetused on ju toredad, aga teinekord tahaks lihtsalt neid kõige traditsioonilisemaid. Traditsioonid sõltuvad aga sellest, millises maailmajaos sa üles kasvanud oled. Meie mail on ühtmoodi tavaks teha nii suuri õhukesi ülepannikooke kui pehmeid ja kohevaid hapupiimapannkooke. Teispool Läänemerd, Ahvenamaal segatakse pannkookidesse eelmisest toidukorrast üle jäänud riisiputru. Ameerika kõrged ja kohevad pannkoogid on aga suisa ooper omaette.

Teistmoodi tegijad

Pannkoogid pakuvad lõputult varieerimisvõimalusi. Tavapärast piima saab asendada taimse alternatiiviga, valget nisujahu speltaga. Isegi gluteenivabalt saab pannkooke teha, asendades siis tavajahu gluteenivaba versiooniga või jahu hoopiski ära jättes. Proovi näiteks speltajahust apelsinipannkooke, gluteenivabu kookosepannkooke või täielikult jahuvabu banaani-kookosepannkooke.

Patuga pooleks

Ega küll küllale liiga ei tee, ütleb pühendunud pannkoogisõber, lisab tainasse šokolaadi ja leegitab kooke tsitruselikööriga. Ahvatlevad šokolaadipannkoogid ja prantsusepärase apelsinimekiga krepid panevad punkti meeldejäävale õhtusöögile ja meie emadepäeva pannkoogipostitusele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *