Lapsed on loomingulised, seda võib kinnitada iga lapsevanem, kes oma põnni joonistamas on jälginud.  Kuidas oleks aga, kui laseks neil lisaks joonistamisele ka riideid kujundada? Läinud aastal saidki Soome lapsed Prismalt selle võimaluse ning tulemust saab nüüd näha Prisma väikeste kunstnike lasterõivaste kollektsioonis.

Väikesed kunstnikud joonistasid võidu

Möödunud suvel leidis Soome Prisma facebooki-lehel koolieelikutele aset omalaadne joonistusvõistlus, mille teemaks oli suvi, rõõm ja mäng. Pealtnäha tavapärase võistluse auhind oli aga üsna omamoodi – võitjate joonistused ehivad Prisma lasteriiete 2021. aasta suvekollektsiooni tooteid.  

 “Konkursi idee lähtus asjaolust, et lastega pered on Prismale väga oluline sihtgrupp. Seepärast soovisimegi  oma kliente ja nende lapsi veelgi rohkem ka Prisma omatoodangu kujundamisse kaasata. Eesmärk on, et laste enda suve joonistused ja tõlgendused tooksid järgmisel aastal meie valikutesse väikese värvilaigu,” ütles Prisma emaettevõtte S-Grupi esindaja Suvi Finnilä möödunud aastal konkurssi välja kuulutades. „Lisaks tahtsime sel äreval koroona-ajal juhtida laste tähelepanu sellistele õnnelikele asjadele nagu suvi ja mängud, mis valiti konkursi teemadeks. Joonistusvõistlus sobis selleks ajaks hästi ka seetõttu, et kevadised koroonapiirangud suurendasid koduste hobide, sh joonistamise populaarsust.”

Väikesed kunstnikud esitasid kokku 150 joonistust, millest 6 valiti tulevase kollektsiooni illustreerimiseks nii klientide hääletuse kui ka Prisma enda žüriivaliku põhjal. See on esimene kord, kui Prisma kliendid ja just lapsed said sellisel määral osaleda kaupluse tulevase valiku kavandamises.

Väikeste kunstnike üheks loovjõuks on 4-aastane Risto, kelle joonistus “Piknik” püüab nüüd pilku Prisma väikelasterõivaste värskes kollektsioonis. “Tahtsin joonistada pildi piknikust, sest mulle meeldib käia piknikul. Tahaksin minna Naantalisse piknikku pidama.” Ka 4-aastase Aka Topi joonistus “Suveputukad” osutus hääletusel üheks lemmikutest. Koroonasuvel kodus olles joonistamisega aega veetnud Aka Topi ütles, et teda inspireerisid eelkõige kaks teemat: “Mulle meeldib joonistada autosid ja koletisi. Minu joonistus on tulesipelgas ja ma joonistasin selle värvipliiatsitega. Minu lemmikvärv on punane ja must. Minu lemmikauto on punane veoauto, ”

 Ökoloogia on kasvav trend ka lasteriietuses

S-grupi rõivamüügijuht Anu Keskinen ütleb, et on väikeste laste loovusest suisa vaimustuses ja tänulik, et väikesed kunstnikud andsid oma panuse Prisma uue lasterõivaste kollektsiooni kujundamisel.

“Lõputööde valik oli keeruline, sest toredaid joonistusi oli uskumatult palju. Selle võistlusega soovisime luua head tuju nii lastele kui läbi uue kollektsioonile ka kõikidele klientidele. Kõiki neid töid on olnud väga vahva vaadata. Loodan, et tulemus pakub vaatamislusti ka teistele peale meie,” ütleb Keskinen. Prismas on tähele pandud, et aasta-aastalt korduvad laste rõivastuses teatud teemad, mis meeldivad nii lastele kui ka nende vanematele. “Lastemoes rõhutatakse igal aastal rõõmsat moodi ja teemasid ning mustrites soovitakse näha palju visuaale ja pilte. Oleme märganud, et lapsevanemad eelistavad üha enam orgaanilisest puuvillast tooteid ning seetõttu kasutasime GOTS orgaanilist puuvilla ka väikeste kunstnike kollektsioonis. Muidugi pidasime neid rõivaid disainides silmas ka kergust ja kandmismugavust,” lisab Keskinen.

Kõik nimetatud tooted valmistati S-Grupi koostöötehastes, mille tegevus vastab S-Grupi poolt kehtestatud ja kontrollitud keskkonnasäästlikkuse nõuetele.  Rõivastes on kasutatud ainult sertifitseeritud orgaanilist puuvilla, mille kasvatamisel ei ole kasutatud kahjulikke kemikaale ega kunstväetisi ning on jälgitud ja edendatud nii keskkonna kui ka puuvilla kasvatamise ja töötlemisega seotud inimeste heaolu. Valik väikeste kunstnike loomingut on näha siin, kogu kollektsioon on saadaval kõikides Prisma hüpermarketites

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *