Teemaks on tatar! Eelmises blogiloos kirjutasime tatratarkust jagavast pereettevõttest RemedyWay OÜ, kelle tootepaunas on nii tatrajahu kui –tangu ning erinevaid tatraküpsiseid ja –müslisid.

Tatar on tõepoolest teretulnud vaheldus igapäevasele nisujahule, sest mõnusalt pähklimaitselisest tatrajahust saab õige toredaid pannkooke, pliine, näkileibu ja küpsiseid valmistada. Loomu poolest gluteenivaba tatrajahu sobib neile, kes gluteeni vältima peavad. Tatratangust saab lisaks lapsest saati tuttavale tatrapudrule valmistada ka sooje ja külmi salateid või siis külluslikke ahjuroogi. Toortatratang sobib hästi ka granola koostisesse ning niisama toorelt idandamiseks. Idandatud tatrateri võib lisada võileibadele, salatitesse ning tervisliku lisandina toitude kaunistamiseks.  

Toitaineterikas tatar varustab meid ennekõike B-grupi vitamiinidega, mida täiendavad asendamatud aminohapped ja erinevad mikroelemendid nagu vask ja raud ning antioksüdantse toimega bioflavonoidid. Tatra kasuks räägib seegi, et see tubli teravili on kerge seedida ning tagab täiskõhutunde parasjagu pikaks ajaks.

Kas pöörasime sind tatrausku? Tore! Proovi siis näiteks neid muredaid tatraküpsiseid, krõbedat tatrajahust näkileiba või hoopis pidulikkei pliine! Mitmeid isuäratavaid retsepte leiad ka RemedyWay kodulehelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *