Eesti ühe tuntuima toortatra tootja RemedyWay OÜ saamislugu algas tegelikult mitukümmend aastat tagasi, kui tol ajal teadlane Virgo Mihkelsoo abikaasa tervise pärast muret tundes teadustöö jättis ning mesilasi pidama ja esiisade talu taastama asus. Tänu mesilindudele jõudis Mihkelsoo pere tatrakasvatuseni, sellele järgnes ajaga ammutatud teadmiste kirjapanek. 2008. aastal ilmus Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoo raamat ”Toome oma tervise tagasi”, millele tehti kokku 8 kordustrükki. Viira talus Valgamaal toodeti meesegusid ning kasvatati mahedat toortatart, kuid lõpuks jäi taluköök ja üle 70-aastase pererahva jõud üha kasvavale nõudlusele alla. 2013. aastal tegi pere otsuse remontida Täkumetsa külas Jõhvi kandis perepojale Virgo Mihkelsoo juuniorile kuuluv hoone, kus juba järgmisel aastal alustati RemedyWay tervislike tatratoodete tootmist. 2015.a. sai Remedyway OÜ ka mahetunnustuse. Ettevõtte nimi valiti lähtuvalt eesmärgist aidata inimestel elada tervena terve elu: „Remedy“ tähendab inglise keeles „abinõu“, „tervendav“, „ravim“ ning „Way“ – „teekonda“. Täna on vanapaari ettevõtmisest välja kasvanud RemedyWays palgal 11 inimest, aga muidugi toimetab ettevõttes ka Mihkelsoode pere kolm põlvkonda.

Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoo õitsval tatrapõllul

Algusaastatel piisas RemedyWay tatratoodeteks perele kuuluva Viira talu tatrast. Nõudluse kasvades jäi sellest aga väheks ning nüüd ostetakse tatart kokku koostööpartneritelt, kes kasvatavad seda RemedyWay kvaliteedinõuetele vastavalt ning osaliselt ka Viira talu külmakindlast seemnest. RemedyWay tootmises kasutatakse ainult eestimaist mahekvaliteediga tatart.
Lisaks traditsioonilisele ja laialt tuntud RemedyWay kaubamärgile, mida kannavad toortatrast kuivainetel (tang, peentang, jahu, tume jahu), on ettevõttel ka teine bränd.  Täkumetsa nime kannavad kõik küpsetised (küpsised, näkileivad, krõpsud, müslid jm) ning nimi ise tuleb RemedyWay tootmishoone asukohast Täkumetsa külas, Toila vallas, Ida-Virumaal.

Kindlasti teab Mihkelsoode pere tatra tervistavast toimest rohkem kui meie siinkohal kirjutada jõuame. Rohkelt tatratarkust leiab RemedyWay kodulehelt, lühikese ülevaate tatra kasulikkusest ning nutikad nipid ahvatlevad retseptid tatratoodete kasutamiseks leiad juba meie järgmisest loost.

Õitsev tatrataim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *