Supp on soodne, lihtne ja tervislik. Supp on soojendav, täitev ja lohutav. Supp võib olla ka eriline, väljapeetud ja pidulik. Suppi saab keeta nii käepärasest ja kapinurka kogunenust, kui ka ekstra hangitud hõrkudest paladest. Supp on niivõrd mitmekülgne kõhutäis, et väärib lausa eraldi peatükki. Siin ta on, meie sügav kummardus supile. Noppisime sinu jaoks Prisma retseptivaramust välja paarkümmend isuäratavat supiretsepti, nii et loe mõnuga, vali oma lemmik ja pane pada tulele!

Supp on soodne. Sellele väitele kirjutame lahe käega alla. Ükskõik, kas keedad supileeme ise kontidest ja köögiviljast või pistad potti puljongikuubiku, kumbi variant ei kurna rahakotti. Eelarve ei oiga ka siis, kui lisad puljongile kodumaiseid ja hooajalisi köögivilju, toekaid kaunvilju, peotäis pastat või koguni mõne käepärase konservipurgi sisu. Hakklihast saab rohkem suid söönuks, kui see supi sisse panna, toitva supi tarvis ei pruugi tegelikult aga üldse lihakraami vaja minna.

Supp on lihtne. Koorid, hakid, keedad, naudid. Supi valmistamine on tõepoolest imelihtne, kui jälgid mõnd põhitõde:
> Kondipuljongit keetes rösti kondid eelnevalt ahjus krõbepruuniks, nii saad puljongile oivalise maitse.
> Köögivilju lisa supi sisse nende valmimise järjekorras, mitte kogu kupatus korraga.
> Maitsesta supp soolaga pigem lõpus, kui kõik koostisosad on oma maitsed välja andnud.

Supp on tervislik. Ise keedetud kondileem sisaldab olulisi aminohappeid, mis teevad seedesüsteemile pehme pai. Supile lisatud köögiviljad, kaunviljad või teravili, näiteks riis või odratang täidavad kõhtu kasulike toitainetega. Püreesupi sisse saab peita ka sääraseid vilju, mida peaks, aga väga ei tahaks süüa.

Supp on soojendav, täitev ja lohutav. Ei ole midagi mõnusat, kui külmal talvepäeval kuuma supiga keha kinnitada, olgu see siis vastlaliugu krooniv hernesupp või kerge külmetuse korral teretulnud kanasupp. Vürtsidest laetud kõrvitsasupp või hääst-paremast pungil seljanka teevad mõlemad meele rõõmsaks, tex-mex vorstisupist rääkimata.

Suppi saab keeta kõigest sellest, mis parasjagu käepärast, aga ka sellest, mis enne palgapäeva kätte satub. Supp on tõepoolest soodne, kui kasutad taskukohaseid tooraineid. Ole lihtsalt loominguline ja leiuta julgelt, sest supp tuleb alati välja.

Supiga saab ka reisida ilma, et köögist kaugemale peaks minema. Sõida sibulasupiga Prantsusmaale või kreveti-kookosesupiga Aasiasse, läätsesupiga Liibanoni või kalasupiga siiasamasse Soome.

Supp võib olla ka tõeliselt hõrk roog, mis juhatab sisse ka peenema peolaua. Kaunista porrusupp kitsejuustu või peedisuppi fetaga, paku talvistele külalistele soojenduseks bataadishotte, keeda kiirelt hõrk artišoki-mascarponesupp.

Näed siis, vana hea supp võib olla nii mitmekesine, et söö seda või iga päev ja aastaringi! On sul ka oma lemmiksupp? Kas raatsid ka meiega retsepti jagada?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *