Eks kassasabas seistes tundub tihti, et toidu peale kulub liiga palju raha. Möödunud aasta tõi aga paljudele meist kaasa kitsamad ajad ning säästmisele hakkasid mõtlema needki, kel töökoht alles jäi ja palganumbrid kärpimisest pääsesid. Kõhu kõrvalt kokku hoida ei ole kindlasti tark tegu, see hakkab varem või hiljem tervisele, küll aga saab ka toidupoes soodsamalt hakkama. Eriti nüüd, kui me Prismas hindu odavdama hakkasime.

Läinud aasta tegi murelikuks nii tarbijad kui kaupmehed, seepärast tellisimegi aasta lõpus Kantar emorilt uuringu, milles osales üle tuhande täisealise inimese. Uuringust saime teada, et enamus Eesti inimesi peab toidukaupade hindu liiga kalliks, leides, et Eesti toiduhinnad ei ole proportsionaalsed palgatasemega ning on liiga kõrged võrreldes teiste riikide hindadega. Samuti märkisid uuringus osalejad, et nende sissetulekust kulub liiga suur osakaal toidule ning tervislik ja värske toit on ülemäära kallis. Tulemused näitavad, et toiduhinnad teevad inimesed murelikuks. Paljudel peredel on koroonaviiruse tõttu majanduslik olukord märgatavalt halvenenud ja üha suurem summa sissetulekust kulub toidule. Just seetõttu otsustasime, et langetame püsivalt sadade toodete hindu, pakkudes soodushinnaga tooteid igast tootegrupist.

Mida me odavdame? Odavdamise esimeses etapis langetame hindu enam kui 300 tootel, mille hulka kuulub lai valik erinevaid argipäevaseid toidukaupu alates piimast, leivast, munadest ja lihast lõpetades mähkmete ja muu igapäevaselt olulise tarbekaubaga. Hinnalangus puudutab kõiki toidugruppe ja igas tootegrupis on üks püsivalt soodsa hinnaga toode. Soodushinnaga toodete nimekiri täieneb järk-järgult ning soodushinnad kehtivad kõikides Prisma kauplustes ja e-Prismas. Täpset hinnalanguse protsenti on keeruline nimetada, kuna see saab olema iga toote kohta erinev. Meie eesmärk on pakkuda sulle kindlustunnet, et Prismast leiad igal ajal kõige soodsamad tooted.

Kuidas me odavdame? Ega ometi töötajate ja tootjate arvelt?  Ei, kindlasti mitte. Hinnad langevad meie töö optimeerimise tulemusena, turunduseelarvete vähendamise ja ka ettevõtte kasumi arvelt. Kindlasti ei tee me odavdamist töötajate palkade või tootjatele makstava tasu arvelt. Pakkudes pikaajaliselt odavdatud hinnaga tooteid, hoiame kokku tööaega nii ostuosakonnas, turundusosakonnas kui igas kaupluses kohapeal. Nii saame kampaaniahindadega sehkendamise asemel keskenduda parema saadavuse ja teeninduse pakkumisele. Kuigi lühiajalised sooduskampaaniad on tarbijate seas populaarsed, siis kampaaniatele kuluvaid turunduskulusid saab kasutada optimaalsemalt ning seeläbi toidu- ja esmatarbekaupade hindu püsivalt langetada.

Kuidas ma tean, millise toote hinda on odavdatud? Prisma eesmärgiks on pakkuda igapäevaselt odavamat ostukorvi kogu aeg, seepärast ei pane me rõhku kõikide odavdatud hindade eraldi välja toomisele. Jah, me toome kauplustes esile 20 TOP-toodet, kuid ülejäänud toodete hinnalangus annab tunda ennekõike igapäevase ostukorvi odavnemises. Tänaseks oleme odavdanud juba enam kui 300 toote hinda ning töötame edasi selle nimel, et üha enam tooteid saaksid odavdatud. Sina käid lihtsalt poes, paned asjad korvi ja avastad alles kassas, et ongi oma pere ja vaba aja tarbeks nagu natuke rohkem raha kätte jäänud.

Meie kodulehelt leiad odavdamise teemal ka ametliku pressiteate ja 10 igapäevast toodet, mille hind tänasest alates oluliselt soodsam on.
Kui sul odavdamise teemal küsimusi tekkis, kirjuta need siiasamasse kommentaariumi. Vastame sulle hea meelega!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *