Iga päevaga üha juurde sadav lumi lausa kutsub õue hullama, eks! Olgu su lemmikuks suusarada, kelgumägi või liuväli, karges õhus rassimine mõjub ikka ühtmoodi – tuppa tulles tahaks midagi toekat, mis kiirelt kõhtu täidab ja hangede vahel kulunud energiavarud tõhusalt taastab.
Siin tõttabki appi hõõguvoranži, harvem ka violetse viljalihaga bataat, kodusema nimega maguskartul. Sarnaselt kartulile sisaldab ka bataat rikkalikult süsivesikuid, täpsemalt tärklist, mis ühes kiudainetega hästi kõhtu täidab ja täiskõhutunnet kauaks säilitab.
Bataadi külluslik värv viitab rikkalikule karoteenisisaldusele, vilja kasuks räägib ka kõrge A-vitamiini sisalduse, mida täiendavad veidi vähemalt määral B- ja C-vitamiinid.

Bataat küpseb püreesupis või pajaroas suus sulavalt pehmeks ning kannatab valmistada ka viiludena ahjuplaadil või praepannil. Lisaks soolastele toitudele passib bataat ka magusatese küpsetistesse ning vähese vedelikuga pehmeks hautatud bataadist saab mõnusa püree, mida talvistele smuutidele lisada.

Ajasime bataadiisu peale? Pole viga, siin on sulle kolm südatalvisesse kööki sobilikku retsepti!

Bataadifriikad ja apelsinimajonees ei jäta kedagi külmaks!

Bataadiburger? Aga miks mitte!

Bataadi-karrisupp kütab kere kuumaks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *