Rikkalik ja värske tom yum viib maitsereisile Taisse. Selge leemega krevetisupi ehe maitse pärineb tom yum‘i pastast. Siinset varianti on tuunitud brokoliiniga. Ühes nõus valmiv lihtne supp tähendab ka vähemat nõudepesu.
Koostisained (4 portsjonit)
200 g brokoliinit ehk varsbrokolit
200 g kirsstomateid
200 g šampinjone
100 g tom yum‘i pastat
1 l vett
4 kahvrilaimi lehte
1/2 dl laimimahla (1–2 laimi)
360 g suuri krevette (külmutatud)
2 sl kalakastet
1 pott koriandrit
Pese aedviljad. Lõika brokoliinid neljaks, poolita tomatid ja tükelda šampinjonid.. Kuumuta tom yum‘i pasta kastrulis. Lisa vesi ja kahvrilaimi lehed. Lase keema tõusta.
Lisa potti seened ja brokoliinid. Keeda mõni minut vaiksel tulel, kuni brokoliinid on pisut pehmenenud, kuid endiselt pigem krõmpsud. Keemise ajal pressi laimidest mahl ning haki koriander.
Lisa supile tomatid ja sulatamata krevetid. Lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel paar minutit, et krevetid jõuaks läbi kuumeneda. Sega hulka kalakaste ja laimimahl. Tõsta supp kaussi ja puista peale koriandrit. Paku kohe kas eraldi toidukorrana või riisi kõrvale.
Soovitus: krevettide asemel võid proovida ka broilerit, kaeravalgutooteid või tofut.