Ühel pannil korraga koos valmistatud kana õuntega maitseb hästi ja hoiab kokku nõudepesule kuluvat aega. Õunasiider annab kastmele mõnusa magushapu meki, kuid muidugi võid selle asendada ka hea koduse õunamahlaga.
Kõige paremini sobib roa kõrvale kohev kartulipuder.
Koostisosad:
1 sibul
2 hapukat, kõvema viljalihaga õuna
2broileri rinnafileed
1 tl soola
purustatud musta pipart
1 spl õli
2 spl võid
1/3 l kuiva õunasiidrit või õunamahla
paar oksakest värsket rosmariini
½ potti hakitud peterselli
Valmistamine
Koori ja tükelda sibul. Lõika õunad neljaks viiluks, koori ja eemalda südamikud. Tükelda õunaviilud veel pooleks.
Maitsesta broilerifileed ½ tl soola ja pipraga. Prae fileed pannil õlis umbes 5 minutit mõlemalt poolt. Eemalda fileed pannilt.
Sulatasamal pannil või. Prae hakitud sibulat ja õunakuubikuid keskmisel kuumusel umbes 3–5 minutit. Tõsta veerand segust kõrvale.
Lisa pannile siider, rosmariin või õunamahl ja ülejänud ½ tl soola. Kuumuta madalal kuumusel ilma kaaneta 10 minutit keemiseni. Lisa kastmele kanafileed ja kõrvale pandud õunakuubikud. Lase vaikselt kaane all keeda veel umbes 5 minutit. Puista peale hakitud peterselli.