Hooajalised puuviljad panevad kergele õhtusöögile värske punkti. Kaunista värviline puuviljasalat vanillijäätise ning rosmariiniga maitsestatud karamellikastmega.
Koostisained (6 portsjonit)
2 hurmaad
2 klementiini
2 pirni
1 õun
1 granaatõun
Rosmariini-karamellikaste
200 ml (1 purk) karamellikastet
1 suur rosmariinioks
1/4 tl soola
Lisaks: vanillijäätist
Valmistamine
Pese hurmaad. Loputa ja koori klementiinid, pirnid ja õun. Tükelda puuviljad suurde kaussi. Pese granaatõun ja rulli seda vastu lauda. Poolita granaatõun ja koputa kausi kohal puulusikaga koorele, et seemned välja tuleksid. Sega puuviljad salatiks.
Pane karamellikaste ja paariks tükiks lõigatud rosmariinioks väikesesse kastrulisse. Kuumuta vähesel kuumusel umbes 10 minutit, vahepeal segades. Eemalda rosmariin ja lisa pisut soola. Lase mõni hetk jahtuda.
Jaota salat serveerimisnõudesse. Lisa jäätis ja paku kohe koos sooja karamellikastmega.