Geiša- ehk metspähklišokolaadimaitseline juustukook ehk sarapuupähklišokolaad valmib vähestest koostisosadest ja tardub tänu šokolaadisisaldusele ilma želatiinitagi.
Koostisosad
Koogi põhi:
250 g täidisega kakaoküpsiseid (nt Domino)
50 g võid
Täidis:
242 g (2 tahvlit) Geiša šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g Mascarpone juustu
1/2 dl tuhksuhkurt
1 spl sidrunimahla
2 dl vahukoort
Kaunistuseks:
Geišha šhokolaadi
söödavaid lilli
vaarikaid
Valmistamine
Vooderda 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm nii põhjast kui servadest küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised köögikombainis või tambi need tugevas kilekotis pudrunuiaga puruks. Sulata või, lase veidi jahtuda ning sega küpsisepuruga. Suru saadud segu koogivormi põhja ning pane vorm täidise valmistamise ajaks külmikusse tahenema.
Haki 200 grammi šokolaadi peeneks ja pane ülejäänud šokolaad kaunistamiseks kõrvale. Sulata hakitud šokolaad mikrolaineahjus väikese võimsusega lühikeste partiidena, aeg-ajalt segades. Haki ülejäänud šokolaad kaunistamiseks.
Vahusta kausis ettevaatlikult toorjuust, mascarpone, suhkur, sidrunimahl ja sulatatud šokolaad. Teises kausis vahusta koor ning lisa see esimesse kaussi. Vala täidis koogipõhja peale ja tasanda pind. Asetage kook külmkappi vähemalt 4 tunniks või üleöö tahenema.
Enne serveerimist kaunista kook söödavate õite, vaarikate ning ülejäänud šokolaadiga.