Ahjupotis kooreses tomatikastmes küpsenud kana ja spagetid on imelihtsalt valmiv argiroog, mis säästab aega ka nõudepesu arvelt. Kui kasutad Prisma omabrändi Coop tooteid (näiteks spagetid, oliiviõli ja purustatud tomatid) ning odavdatud tooteid nagu kanarinnafilee, hoiad ka raha kokku.

Koostisosad (jagub kuuele)

300 g täistera spagette

1 purk purustatud tomateid ürtidega

1 kanafilee, ribadeks lõigatud

1 dl päikesekuivatatud tomateid , ribadeks lõigatud

2 dl maitsestamata köögikoort

2 küüslauguküünt

1 tl kuivatatud punet

½ tl tšillihelbeid

½ tl purustatud must pipar

6 dl vett

1 kanapuljongikuubik

1 spl oliiviõli

50 g tugevamaitselist juustu (nt Parmesan või Valio Forte)

Värsket basiilikut

Valmistamine

Pane ahi soojenema 200 kraadile. Lõika kanafilee ja päikesekuivatatud tomatid õhukesteks ribadeks. Kuumuta 6 dl vett ja lahusta selles puljongikuubik. Määri ahjupott oliiviõliga ning pane potti spagetid (vajadusel murra need enne pooleks), kanaribad, päikesekuivatatud tomatid, puljong, purustatud tomatid ja köögikoor. Koori ja purusta küüslauk, lisa seegi koos vürtside ja punega pajaroale. Sega kõik hästi läbi ja küpseta ahjus vahepeal paar korda segades umbes 20 minutit.

Samal ajal riivi juust peenema riiviga. Peale 20-minutilist küpsetamist raputa juust pajaroa pinnale ning küpseta veel 10 minutit. Võta roog ahjust ning enne serveerimist puista peale basiilikulehti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *