60 min (sellest 30 min aktiivset tegevust)

8 tükki

Nüüd teeme õunaroose hoopis pirnidest! Rulli lehttaigna vahele punapõskseid pirne ja õuna-kaneeli marmelaadi. Paku kohvilaua kaunitare tuhksuhkruga looritatult.

Koostisained
250 g lehttaigna lehti (4 lehte)
2 küpset pirni

Täidis
100 g marmelaadi

Lisaks
nisujahu lehtede rullimiseks
küpsetuspaberit või alumiiniumfooliumi
muffinivorme
kaunistamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine
Tõsta taignalehed küpsetuspaberile sulama. Loputa ja poolita pirnid, eemalda südamikud. Lõika koorega pirnid 2 mm paksusteks viiludeks. Kui pirnid on kõvad, kata need veega ja kuumuta neid paar minutit mikrolaineahjus. Sega, kui vaja, siis kuumuta veel ja kurna.

Rulli taignalehti jahusel alusel niikaua, kuni nende pikkus kahekordistub. Lõika mõlemad lehed kaheks pikaks ribaks.

Määri igale ribale õhuke kiht marmelaadi. Lao pirniviilud taignaribale nii, et viilude ümarad servad jäävad pisut üle taignaserva välja. Keera taigna teine serv pirnide peale. Keera pirniviiludega taignariba ettevaatlikult rulli, nii et moodustub kaunis roos. Tõsta muffinivormi.

Küpseta roose 200-kraadises ahjus 40–45 minutit, poole aja möödudes kata need küpsetuspaberi või fooliumiga.

Sõelu jahtunud roosidele tuhksuhkrut.

Soovitus: proovi ka võitaignaga tehtud õunaroose.

Soovitus: Kui pirnid on kõvad, eelküpseta viilutatud pirne enne taignasse mähkimist mikrolaineahjus. Viilud peavad olema painduvad. Pane viilud kaussi, mida võib kasutada mikrolaineahjus. Lisa nii palju vett, et pirniviilud on kaetud. Kuumuta mikrolaineahjus täisvõimsusel paar minutit. Sega ja kuumuta veel kord. Nõruta sõelal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *