30 min (aktiivset tegevust)

4 portsjonit

Toitvale tsitruse kuskussile annavad maitset mahemagus mesipomel ja värske münt. Kuskussi täiendab maitsev ja toitev tahiinikaste.

Koostisained
2 1/2 dl vett
1/4 tl soola
2 1/2 dl kuskussi
160 g maitsestatud tofut
1/2 sl rapsi- või oliiviõli praadimiseks
1 apelsin
1 granaatõun
1 mesipomel
1 pott münti
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
1/2–1 punast tšillit
1 sl rapsi- või oliiviõli
Tahiinikaste
2 dl veganjogurtit
2 sl tahiinit ehk seesamiseemnepastat
1/2 dl apelsinimahla

Valmistamine
Lase veel kastrulis keema tõusta. Tõsta kastrul pliidilt ning sega vette kuskuss ja sool. Kata kaanega ja lase 5 minutit tõmmata.

Lõika kaeratoode kuubikuteks ja prae kuubikud pannil õlis kuldpruuniks.

Pese puuviljad ja tšillikaun. Poolita apelsin ja pigista sellest mahl. Jäta 1/2 dl mahla tahiinikastme jaoks. Poolita granaatõun ja koputa kausi kohal puulusikaga koorele, et seemned välja tuleksid. Lõika pomel terava noaga sektoriteks. Eemalda sektoritelt kelme ja lõika iga sektor 2–3 tükiks. Haki münt. Koori ja peenesta sibul ja küüslauk. Lõika tšillikaun pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki kaun peeneks.

Sega kuskuss kahvliga sõmeramaks. Lisa hulka apelsinimahl ja õli. Tõsta serveerimisnõusse ja lisa ülejäänud salati koostisosad.

Sega kokku tahiinikastme koostisosad. Paku juurde salatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *