Suvised ilmad toovad meie ellu nii päikest kui äikest. Kui sinu lemmikloom kõuekõmina peale hirmuga reageerib, on sinu loomulik soov tema ärevust leevendada. Siin on sulle mõned näpunäited, kuidas aidata lemmikloomal äikese ajal rahulikuks jääda.

  1. Loo turvaline varjupaik: Lemmikloomad otsivad äikese ajal sageli turvalist pelgupaika. Loo neile sobiv koht, näiteks voodi alla, vannituppa või garderoobi, kus nad saavad end turvaliselt tunda. Lase neil seal olla ja paku neile vajadusel oma lähedalolekuga tuge.
  2. Vähenda müra taset: Äikesemüra võib olla lemmikloomadele väga hirmutav. Vähenda siseruumides helide taset, lülita telekas või raadio vaiksemaks, sulge aknad ning tõmba ette kardinad, et vähendada välismüra mõju. Lisaks võib kasu olla rahustava taustmüra, näiteks rahustava muusika või valge müra kasutamisest.
  3. Ära näita enda ärevust välja: Lemmikloomad võivad olla väga tundlikud meie endi emotsioonide suhtes. Kui tunneme äikesetormi ajal muret, võib see suurendada ka meie lemmiklooma ärevust. Ole rahulik ja rahustav, andes neile teada, et kõik on korras.
  4. Ravivestid ja lõõgastavad meetodid: Mõned lemmikloomad saavad äikesest üle spetsiaalsete ravivestide abil, mis pakuvad neile turvatunnet. Samuti võid proovida lõõgastavaid meetodeid, näiteks spetsiaalseid rahustavaid ürdispreisid või rahustavaid massaažitehnikaid.
  5. Konsulteeri veterinaariga: Kui lemmiklooma ärevus äikese ajal on tõsine või muutub kontrollimatuks, konsulteeri veterinaariga. Veterinaarid saavad pakkuda täiendavaid nõuandeid ja vajadusel kaaluda ravivõimalusi.

Meie lemmikloomad on pere lahutamatu osa ja nende heaolu on meile oluline. Äikesega seotud ärevuse leevendamine võib olla keeruline, kuid sinu toetus ja turvatunne aitavad neil sellest üle saada. Pea meeles, et see võib olla aeg, kus su lemmikloom vajab sind kõige enam.

Soovime sulle ja su lemmikutele rahulikke suvepäevi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *