30 min (aktiivset tegevust)
4 portsjonit

Taevalikud karamelliseeritud hurmaad maitsesta kaneeliga. Need sobivad ideaalselt kokku soolase halloumi‘ga. Krõbedad kreeka pähklid ja mahlased granaatõunaseemned annavad magus-soolasele salatile krõmpsuvust.

Koostisained
2 hurmaad
200 g halloumi juustu
100 g kreeka pähkleid
1 granaatõun
1 punane sibul
100 g (1 pea) jääsalatit
1 pott rukolat
2 sl võid
2 sl suhkrut
1/2 tl kaneeli

Vinegrett
2 sl rapsi- või oliiviõli
1 sl valge veini äädikat
1 sl mett

Valmistamine
Pese hurmaad ja lõika sektoriteks. Viiluta halloumi.

Tükelda pähklid, kuid suuremateks tükkideks. Poolita granaatõun ja koputa kausi kohal puulusikaga koorele, et seemned välja tuleksid. Koori ja viiluta punane sibul. Kasta sibulaviilud sõelal keevasse vette, et maitse maheneks. Loputa ja kuivata jääsalat ja rukola, rebi suupärasteks tükkideks. Sega kokku rukola ja jääsalat, sibul ja granaatõunaseemned.

Valmista vinegrett, segades kokku kõik kastme koostisained.

Sulata praepannil rasvaine ja suhkur. Lisa pannile hurmaasektorid ja küpseta neid keerates, kuni hurmaad on pehmenenud ja pind hakkab värvi võtma. Lõpuks raputa hulka kaneel ja sega. Tõsta hurmaad kõrvale ootama. Prae halloumi tükke, kuni need saavad värvi.

Tõsta soe hurmaa ja halloumi salatile. Kalla vinegrett salatile vahetult enne serveerimist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *