4 portsjonit
Koostisained
2 õuna
4 sl võid
2 sl fariinsuhkrut
1/2 tl kaneeli
1/2 saia
100 g maapähklivõid
200 ml piima
1 kanamuna
1 sl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1/4 tl soola
Lisaks
4 palli jäätist
2 sl siirupit
Valmistamine
Pese ja poolita õunad. Eemalda seemnekojad. Lõika õunad viiludeks. Kuumuta pannil 2 sl võid, lisa suhkur ja lase sulada. Pane õunaviilud pannile ja küpseta 3–5 minutit. Maitsesta kaneeliga.
Lõika sai 8 viiluks. Määri viiludele maapähklivõid.
Tõsta pooltele saiatükkidele praeõuna. Jäta paar lusikatäit praeõuna kaunistamiseks. Vajuta praeõunaga saiaviilude peale teine, maapähklivõiga määritud viil, nii et õunad ja pähklivõi kohtuvad.
Sega kausis kokku piim, kanamuna ja nisujahu. Maitsesta segu vanillisuhkru ja soolaga. Kasta täidisega saiaviilud muna-piimasegusse.
Kuumuta pannil 2 sl võid ja küpseta õunarüütleid mõlemalt poolt 5 minutit, kuni pind on kuldpruun.
Kui soovid, lõika valmis rüütlid diagonaalis pooleks. Serveeri soojalt, paku juurde jäätist ja siirupit. Tõsta peale alles jäänud praeõuna.