Umbes tund
4 portsjonit

Tänu satsumale on mahlases kana-riisivormis tunda Aasia maitseid ja just parasjagu tšilli soojust. Vormi juurde pakutava jogurtikastme saab nobedalt valmis teha sel ajal, kui broiler ahjus küpseb.

Koostisained
Marinaad
2 satsumat
1/2 sidrunit
1 sl tšillipastat sambal oelek
2 sl sojakastet
2 tl mett
1/2 tl musta pipart
300 ml vett

Riisipadi
250 g jasmiiniriisi
450–600 g broilerifileed

Peale
2 satsumat

Jogurtikaste
200 g kreeka jogurtit
1/2 sidrunit
1 tl mett
1/4 tl soola
1/4 tl musta pipart

Valmistamine
Pressi kaussi kahe satsuma mahl. Pese sidrun, riivi koor ja pigista mahl välja. Sega pool sidrunimahlast (umbes 2 sl) ja pool riivitud sidrunikoorest satsumamahla hulka. Hoia ülejäänud sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor jogurtikastme jaoks.

Sega tšillipasta, sojakaste, mesi, must pipar ja vesi satsuma-sidrunimahla hulka.

Laota riis (umbes 3-liitrisesse) ahjuvormi ja lao riisi peale broilerifileed. Lõpuks kalla vormi marinaad. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Valmista kaste. Sega ülejäänud sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor, mesi, must pipar ja sool jogurti hulka. Tõsta külmikusse maitsestuma.

Koori satsumad ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Võta vorm ahjust ja puista peale satsumaviilud. Küpseta ahjus veel 10 minutit.

Paku satsumabroileri juurde jogurtikastet.

Soovitus! Kui kasutad ainult pool supilusikatäit tšillipastat sambal oelek, sobib see roog ka pere kõige väiksematele. Kaunista ahjubroiler hakitud koriandriga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *