8 portsjonit

Rooskapsas läheb hästi kokku tugevamaitseliste juustude. Seega sobibki ta hästi sinihallitusjuustu pirukasse, mille maitsele annab sügavust rukkijahust põhi.

Koostisained
Põhi
120 g rukkijahu
25 g nisujahu
1 tl kuivatatud basiilikut
1/2 tl soola
100 g võid
2 sl külma vett

Täidis
400 g rooskapsast
125 g kirsstomateid
75 g sinihallitusjuustu
2 sl värsket või 1 tl kuivatatud tüümiani
2 kanamuna
300 ml piima

Valmistamine
Sega köögikombaini kausis või kannmikseris kokku jahu, basiilik ja sool. Lõika külm või kuubikuteks. Lisa kuubikhaaval jahu hulka ja sega purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja lase masinal käia, nii et moodustub taignapall.

Raputa lauale või tööpinnale paar lusikatäit jahu ja sõtku tainast veidi aega. Mähi tainas kilesse ja tõsta 30 minutiks külmkappi.

Reguleeri ahi 200 kraadile. Kasuta 24 cm läbimõõduga vormi. Rulli tainas küpsetuspaberil umbes 28 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta tainas koos küpsetuspaberiga pirukavormi. Kata tainas küpsetuspaberiga, torka taignasse läbi paberi augud ja küpseta 10 minutit.

Eemalda rooskapsaste välimised lehed ja varre kuivanud ots. Poolita kapsad ja tomatid. Murenda juust. Haki tüümian. Sega kausis kokku munad ja piim, lisa juust ja tüümian.

Eemalda taignapõhjalt küpsetuspaber. Laota kapsad ja tomatid pirukale, kalla peale muna-piimasegu. Küpseta 40–45 minutit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *