Umbes tund
8 portsjonit

Ceviche on Lõuna-Ameerika delikatess, mis tähendab laimimahlas külmküpsetatud kala. Tänu tabascole on see mangoga lõhe-ceviche kergelt vürtsikas. Veel tulisema toidu sõpradele jäta tabasco pudel lauale. Koriandrine ceviche koos maisilaastudega sobib värskeks eelroaks.

Koostisained
300 g lõhefileed
1 punane sibul (väike)
100 ml laimimahla (3-4 laimi)
1 tl tabascot
1 tl suhkrut
1 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
1 mango Osteen
250 g kirsstomateid
1 pott koriandrit

Valmistamine
Eemalda lõhelt luud ja nahk. Koori sibul. Lõika lõhe ja sibul väikesteks kuubikuteks.

Sega kokku laimimahl, tabasco, suhkur, sool ja must pipar. Sega saadud marinaad lõhe ja sibula hulka. Lase külmkapis 30 minutit külmküpseda ja maitsestuda.

Lõhe maitsestumise ajal eemalda mango seest seeme. Selleks tee viljalihasse ümber kogu vilja seemneni ulatuv sisselõige. Koori mango noaga ja lõika väikesteks kuubikuteks. Tükelda ka kirsstomatid väiksemaks ja haki koriander.

Sega mango, kirsstomatid ja koriander maitsestunud lõhe hulka. Serveeri koos maisilaastudega.

Soovitus! Tabasco võid asendada värske tšilliga. Maisilaastude asemel võid ceviche‘t süüa ka rukkikrõpsudelt. Kui ceviche‘t jääb alles, sobib see järgmisel päeval võileiva või pannkoogi peale või siis toitvasse salatisse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *