30 min
2 portsjonit

Rannakarbid on lihtne ja kiire, ent eriline eine! Valge veini kastmes küpsenud karbid viivad sind maitsereisile prantsuse rannarestorani. Ühest kilost rannakarpidest piisab pearoaks kahele ja eelroaks neljale.

Koostisained
1 kg (värskeid) rannakarpe
2 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1/2 potti tüümiani
1/2 potti lehtpeterselli
2 sl võid
3 dl valget veini (5,5%)
1/4 tl purustatud musta pipart


Lisaks
hapusaia või pikka saia

Valmistamine
Harja karbid ja loputa neid külmas vees. Lõika ära karpide küljes rippuv „habe“. Viska ära katkised karbid. Koputa avanenud karpe kergelt noaga. Viska ära need karbid, mis ei sulgu.

Koori ja peenesta sibul ning küüslauk. Eemalda tüümianilt jämedad varred, peenesta lehed ja õhukesed varred. Haki petersell.

Kuumuta sibul ja küüslauk võis (kastruli mahutavus umbes 4 liitrit). Lisa vein, tüümian ja pipar. Kui vein on keema läinud, lisa karbid. Keeda kaanega tihedalt suletult umbes 5 minutit. Vahepeal sega. Karbid on küpsed, kui need on avanenud. Küpsemisaeg oleneb karpide suurusest.

Eemalda avanemata karbid. Tõsta avanenud karbid koos leemega serveerimisnõusse või paku otse kastrulist. Sega hulka petersell. Pane lauale sügavad taldrikud ja anumad tühjaks söödud karpide jaoks. Söö sõrmedega, liha eemaldamiseks kasuta abiks teist karbipoolt. Kasta sai maitsva leeme sisse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *