4 portsjonit
Maitsesta peedid näiteks rosmariiniga ja küpseta ahjus. Söö koos mozzarella ja värske salatiga. Peedi ja mozzarella salat sobi eelroaks, lisandiks ja ka eraldi roaks.
Koostisained
4 suurt peeti
2 sl tumedat palsamiäädikat
1 sl õli
1/2 sl (roo)suhkrut
1/2 tl soola
1 tl kuivatatud rosmariini
Lisaks
1–2 palli (à 125 g) mozzarella‘t
1 pakk või pea jääsalatit
Valmistamine
Pese ja koori peedid. Lõika viiludeks ning laota ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või ahjuplaadile. Maitsesta peedid palsamiäädika, õli, soola ja rosmariiniga. Sega peediviile, et maitsed jaotuksid ühtlaselt. Küpseta peete 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 25 minutit või kuni need on küpsed. Serveeri ahjupeedi juurde mozzarella viile ja krõmpsuvat salatit.