Umbes 1 h (sellest 30 min aktiivset tegevust)

6 portsjonit

Tuttavatest kanapasta koostisosadest ja kastmest saab kokku lasanje. Lihtne ahjuroog pühapäevaks, ülejäägid saad nädala alguse lõunaroaks kaasa pakkida.

Koostisained (6 portsjonit)
Tomati-kanakaste
1 sibul
285 g (1 purk) Rainbow päikesekuivatatud tomati kuubikuid
600 g (2 pakki) kanafilee ribasid
1 pott basiilikut
800 g (2 purki) Xtra purustatud tomateid
250 ml (1 pakk) juustu toidukoort 15%
1/2 tl purustatud musta pipart
2 dl piima
2 sl Xtra nisujahu
160 g (10 tk) Rainbow täistera lasanjelehti

Peale
2 tomatit
200 g (1 pakk) Xtra Emmentali juustu
90 g (pool pakki) Rainbow riivitud mozzarella‘t

Valmistamine (ahi 175 °C)
Koori ja peenesta sibul. Tõsta päikesekuivatatud tomatite purgist pannile 1 sl õli ja pruunista selles kana. Lisa sibul ja küpseta veel pisut.

Nõruta päikesekuivatatud tomatid. Haki basiilik. Lisa pannile päikesekuivatatud tomatid ja purustatud tomatid ning basiilik, koor ja pipar.

Sega kausis kokku piim ja jahu. Lisa segu kastmele ja keeda väikesel kuumusel 5 minutit.

Pese tomatid ja lõika viiludeks. Lõika emmentali juust sentimeetri paksusteks viiludeks. Vala kolmandik kastmest vormi (25 x 35 cm). Lao peale kiht lasanjelehti. Kui vaja, murra neid väiksemaks. Tee samamoodi teine kiht. Kõige peale vala ülejäänud kaste ja puista riivjuust. Tõsta peale tomati- ja emmentali juustu viilud.

Küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit. Enne serveerimist lase pisut jahtuda. Paku koos värske salatiga.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.