15 min (sellest 30 min aktiivset tegevust)
4 portsjonit
Mõnus ahjukartuli salat sünnib süüa nii soojalt kui ka külmalt. Kuldseks röstitud kartulid kohtuvad kevadises salatis tzatziki ja murendatud fetajuustuga.
Koostisained
1 kg varajast kartulit
2 sl Xtra oliiviõli
1/2 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
Tzatziki
1/2 kurki
1 küüslauguküüs
300 g (1 purk) kreeka jogurtit
1/2 tl soola
Maitseõli
1 pott lehtpeterselli
2 sl sidrunimahla
2 sl Xtra oliiviõli
Lisaks
150 g (1 pakk) Rainbow fetajuustu
sidrunisektoreid
kurgiviile
Valmistamine (ahi 225 °C)
Pese kartulid ja lõika sektoriteks. Tõsta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa õli, sool ja pipar. Küpseta kartuleid 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Valmista tzatziki. Pese ja riivi kurk. Tõsta riivkurk sõelale ja pigista liigne vedelik välja. Koori ja haki küüslauk. Sega kausis kokku riivitud kurk, jogurt, küüslauk ja sool.
Valmista maitseõli. Haki petersell. Ühenda petersell, sidrunimahl ja õli kastmeks ning sega see ahjukartulitega.
Tõsta kartulid serveerimisnõusse, tõsta peale tzatziki‘t ja murenda fetat. Kui soovid, lisa sidrunit ja kurki.
1 Comment