Kvaliteetsete tekstiilide poolest tuntud Soome disainifirma Finlayson on välja tulnud uue Parveilu kollektsiooniga. Parveilu kodutekstiile kaunistavad graafiliselt minimalistlikus mustris parvlevad suveliblikad, kes loovad enda ümber rõõmu ja ilu.

Ilu, mis maailmast ei kao

Kollektsiooni muster on saak disainikonkursilt, mille korraldas Finlayson 2020. aastal oma 200. aastapäeva auks koos Jaapani litsentsipartneri Felissimoga. Konkursi eesmärk oli otsida ilu, mis maailmast loodetavasti ei kao.

Parveilu disaini autoriks on Nobyuoshi Shimizu, kes esitas konkursile liblikatest inspireeritud mustri seetõttu, et muretseb, et lapsepõlvest tuttav helge vaatepilt muutub harvemaks või lausa ununeb, kui liblikate arv kliimamuutuse edenedes väheneb.

Parvlemine sümboliseerib ka õues ringi jooksmist ja sellega kaasnevat vabadust ja rõõmu.

Keskkonnasõbralik puuvill

Kollektsioonist leiad nii linikuid ja käterätte kui ka toolipatju ja voodipesukomplekte, kusjuures kõik kollektsiooni tooted on valmistatud 100% puuvillast ning pea kõik tooted sertifitseeritud orgaanilisest puuvillast.

Traditsioonilise puuvilla ja sertifitseeritud orgaanilise puuvilla erinevus seisneb puuvilla kasvatamise meetodites – orgaaniline puuvill on keskkonnasõbralikum ja kulutab vähem vett kui tavaline puuvill.

Täpsemat infot tootes kasutatud puuvilla kohta saab kontrollida tootesildilt.

Avasta Parveilu

Finlayson on tekstiile loonud alates 1820. aastast ning tootjat võib lugeda põhjamaiste tekstiilide pioneeriks. Finlaysoni Parveilu kollektsiooni leiad lähimast Prisma hüpermarketist või ePrismast.

Lisaks Parveilu kollektsioonile leiad Prismast veel teisigi Finlaysoni kvaliteetseid kodu- ja rõivatekstiile.

1 Comment

  1. Imeilusad suvetekstiilid! Eriti rõõmsaks teeb, et enamus neist valmistatud orgaanilisest puuvillast 🙂 Kindlasti selle suve löemmikud meie kodus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *