Keeda noored porgandid, maitsesta mehhikopäraselt ning anna neile grillides maitsev ja kaunis tekstuur. Metsiku Lääne kiireim Cheddari kaste valmib mikrolaineahjus mõne minutiga.
Koostisained
1 kimp porgandeid
1 l vett
1 tl soola
2 sl rapsiõli
2 sl Tex-Mex-maitsesegu
1 dl konserv-jalapenoviile (soovi korral)
Kiire Cheddari kaste
1 pakk (175 g) riivitud Cheddari juustu
1 dl piima
1 pakk (200 g) rasvast hapukoort
1/2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1/2 tl kuivatatud oreganot
Valmistamine
Pese porgandid. Paksemad poolita pikuti. Kuumuta vesi kas laias kastrulis või kõrge äärega pannil. Lisa sool ja porgandid. Keeda peaaegu pehmeks, 3–5 minutit. Küpsust proovi terava noaotsaga. Nõruta porgandid sõelal ja loputa külma veega üle.
Kuivata porgandid ja tõsta kaussi või vormi. Sega hulka õli ja maitseainesegu. Kuumuta grill või grillpann. Küpseta porgandeid 5–8 minutit, neid vahepeal keerates.
Valmista kaste. Sega mikrolaineahju taluvas kausis riivjuust ja piim. Kuumuta mikrolaineahjus täisvõimsusel 30 sekundi kaupa, vahepeal segades, kuni juust on sulanud. Lisa hapukoor ning maitsesta vürtsköömnete ja oreganoga. Paku soojalt porgandite juurde.
Kui soovid, võid porgandid maitsestada ka peenestatud jalapenoga.