Muuda oma järgmine grill eriti eriliseks maitsva kanavarraste, padroni piparde ning romesco kastme kooslusega. Romesco on Hispaaniast pärit hõrk paprikakaste, mis sobib ideaalselt padroni pipraid ning broilerit täiendama. Et grillimise päeval aega kokku hoida, võid romesco valmis teha juba eelmisel õhtul. Roa kõrvale paku värsket kartulit ja rohelist salatit.

Koostisosad
700 g meelepärases marinaadis broilerit, suupäraseks tükeldatuna (hästi sobib retseptis kasutamiseks näiteks jalapeno broilerikintsuliha)
200 g padroni pipraid
2 sl oliiviõli
1 tl soolahelbeid


Romesco kaste
200 g punast paprikat
200 g kirsstomateid
100 g kooritud mandleid
2 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
1 spl punase veini äädikat
1/4 tl suitsutatud paprika pulbrit
1/4 tl Cayenne’i pipart
1/4 tl soolahelbeid


Valmistamine
Tõsta broileritükid umbes 30 minutit enne grillimist toatemperatuurile ja pane pakendis olevad puidust vardad vette ligunema.
Pese kastme jaoks aedviljad. Poolita paprikad, eemalda varred ja seemned. Pane paprikad, koor ülespoole, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa teise serva tomatid ja mandlid. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 5 minutit, kuni mandlid on kuldkollased. Jälgi küpsemist. Tõsta mandlid taldrikule ja küpseta paprikaid ja tomateid veel umbes 10 minutit. Lase jahtuda.
Koori küüslauk. Püreesta kõik kastme koostisained kas saumikseriga või köögikombainis. Tõsta külmikusse maitsestuma.
Lükka broileritükid varrastele ja grilli keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, vahepeal keerates.
Loputa piprad ja kuivata hoolikalt, et õli küpsetades ei pritsiks. Küpseta padroni piprad pannil õlis või grillplaadil umbes 5 minutit, kuni need on pehmed ja küpsed. Tõsta piprad kaussi ja maitsesta soolahelvestega.
Paku kanavardaid ja padroni pipraid romesco kastmega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *