30 min, u. 20 portsjonit

Punase sibula hoidis teeb burgeri täiuslikuks ja hot dog‘i hõrgumaks. Marineeritud punast sibulat võid lisada ka tortilja täidisesse, pitsa peale ja võileivale. Magus-vürtsikad sibulad sobivad hästi ka värskeks lisandiks liharoogade kõrvale ja salatikaunistuseks.
Pane tähele, et sibulakeedis on parim, kui oled selle paar päeva varem valmistanud ning maitsetel veidi tõmmata lasknud.

Koostisained (20 portsjonit)

1 kg punast sibulat

Leem
2 dl kanget äädikat
2 dl suhkrut
3 dl vett
1 spl viilutatud värsket ingverit
6 tk nelki

Valmistamine
Koori ja viiluta sibulad. Mõõda leeme koostisained potti ja lase keema tõusta. Lisa sibulad ja keeda umbes 10 minutit, kuni sibulad on läbipaistvad ja pehmed.
Tõsta sibulad vahukulbiga puhtasse klaaspurki ja vala leem peale. Sulge kohe ja lase jahtuda.
Lase mõne päeva jahedas seista.
Sibulahoidise võib valmistada ka tavalisest valgest sibulast või valge ja punase sibula segust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.