Kui eelistad gluteenivabu küpsetisi, siis on meil sulle suurepärased uudised: nüüd leiad Prismast Fazeri 4 uut gluteenivaba jahusegu, millest saab valmistada hõrke küpsetisi pizzadest pirukateni ning kuklitest sepikuni.


Fazer gluteenivaba pizzajahu

Gluteenivabast pizzajahust valmivad hõrgud pizzapõhjad, soolased pirukad ja imelihtsad tortillad.
Gluteenivaba pizzajahusegu koosneb kaerajahust, riisijahust, tapiokitärklisest, psülliumist, kergitusainetest (E450, E500), jodeeritud soolast ja suhkrust.

Pizzapõhi gluteenivabast pizzajahusegust

3 dl (u. 300g) Fazer gluteenivaba pizzajahusegu
½ pakki kuivpärmi
2,25 dl vett
0,5 dl oliiviõli
Rullimiseks samuti gluteenivaba jahu

Sega jahusegu, pärm ja käesoe vesi omavahel läbi. Lisa õli, sega veel veidi, kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas poolt tundi kerkida.
Kalla taigen jahuga ülepuistatud lauale või ahjuplaadile. Rulli või patsuta pirukataigen soovitud suurusega plaadiks ning kata meelepärase kattega. Küpseta pizzat 225 C ahjus 15-20 minutit.

Fazer gluteenivaba pannkoogijahu

Gluteenivabast pannkoogijahust saad teha mõnusaid pannkooke, krõbedaid vahvleid ja muredaid küpsiseid.
Gluteenivaba pannkoogijahusegu sisaldab riisijahu, suhkrut, jodeeritud soola ja paksendusainet (E466).

Pannkoogid gluteenivabast pannkoogijahusegust

1 kott (150g) Fazer gluteenivaba pannkoogijahusegu
5 dl piima või vett
2 kanamuna
Õli praadimiseks

Sega kõik ained omavahel läbi ning lase tainal 30 minutit paisuda. Valmista pannkoogid tavapärasel viisil.

Fazer gluteenivaba kuklijahusegu

Gluteenivabast kuklijahusegust saab valmistada kohevaid kukleid ja maitsvat pühadesaia. Jahusegu sisaldab: riisijahu, modifitseeritud tapiokitärklis, tuhksuhkur, maisijahu, kartulihelbed (kartulid, emulgeerimisaine E471, stabiliseerimisaine E450), inuliin, psüllium, suhkur, vaniljesuhkur, kardemon, jodeeritud sool, kergitusaine (E500), paksendusaine (E415), ensüüm.

Kohevad kuklid (u 12 tk)

2 kanamuna
u 2,5 dl piima, vett või kaerajooki
1 pakk kuivpärmi
1 pakk (450g) Fazer gluteenivaba kuklijahusegu
100 g toasooja võid
Rullimiseks gluteenivaba jahu
Määrimiseks kanamuna
Pinnale puistamiseks pärlsuhkrut

Sega kuivpärm jahusegu hulka. Sega kanamunad käesooja vedelikuga ja lisa vedelikule jahusegu. Sega ja lase kerkida u. 30 minutit. Lisa pehme või tainasse ja sega hästi läbi. Jaga taigen u. 12 pallikeseks. Lase pätsikestel veel 30 minutit kerkida. Määri kuklid lahtiklopitud munaga, puista peale pärlsuhkrut ning küpseta kuldpruuniks 10-15 minutit 220 C ahjus.


Fazer gluteenivaba kaera-päevalilleseemneleivajahu

Kaera-päevalilleseemneleivajahust saab teha maitsvaid kukleid, hõrku vormisepikut või lihtsat pajaleiba. Jahusegu koostisosad on: gluteenivaba kaeratäisterajahu, gluteenivabad kaerahelbed, täisterariisijahu, päevalilleseemned, tapiokitärklis, stabiliseerimisaine (E464), sool (1,7%), suhkur, psüllium.

Mahlakad kaerakuklid (12-14 kuklit)
1 kott (500g) Fazer gluteenivaba kaera- ja päevalilleseemne leivajahu
25 g toorpärmi või 1 pakk kuivpärmi
5-5,5 dl vett
gluteenivaba jahu taina rullimiseks

Lahusta toorpärm käesoojas vees või sega kuivpärm jahusegusse. Lisa vesi leivajahu hulka ja sega tugevalt 2 minutit käsitsi või masinaga. Lse tainal kausis 20-25 minutit kerkida. Ormi tainast 12-14 kuklit ning aseta need ahjuplaadile. Lase kuklitel käteräti all veel 10 minutit kerkida ning küpseta siis 225 C juures 15-20 minutit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *