Lõhe ja mandariinid on tore kombo, kus punase kala rikkalikku rsvasust leevendab mandariinide magushapu mahl. Lõika lõhe uutmoodi: kolmnurkseteks tükkideks. Lisandiks valmista värsketest mandariinidest särtsakas salsa. Proovi salsat ka grillitud kala või liha juurde.
Koostisained (4 portsjonit)
700–800 g lõhefileed
1 tl soola
1 tl purustatud musta pipart
Salsa
3–4 mandariini
1 punane sibul
100 g kirsstomateid või mahe-minitomateid
1 väike tšillikaun
1/2 potti koriandrit
1 tl riivitud ingverit
1 laim
3/10 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
Eemalda lõhefileest luud. Lõika lõhe kolmnurkseteks portsjoniteks. Tõsta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale soola ja pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Valmista salsa. Koori ja tükelda mandariinid umbes sentimeetristeks kuubikuteks. Koori sibul ja haki kuubikuteks. Tükelda tomatid. Lõika tšillikaun kuubikuteks. Eemalda tšillist seemned. Tükelda koriander ja riivi ingver. Pigista laimist mahl välja. Sega kõik koostisained kausis kokku. Maitsesta soola ja pipraga.
NB! Salsa on kõige parem värskelt. Kui hoiad salsat järgmise päevani külmikus, eemalda osa eraldunud vedelikust, kuid nii, et salsa jääb mahlaseks.