Siin on tõestus, et roheline salat võib olla õhtaegu nii tervislik kui maitsev. Kiudainerikkaid aedube, varsbrokolit ja rukolat täiendab maitsev parmesanikaste. Toekama eine tarvis võid salati kõrvale pakkuda krõbedat baguette või ahjus üle küpsetatud ciabattaviile.
Koostisosad:
250 g varsbrokolit
250 g rohelisi aeduba
25 g seedermänniseemneid
100 g rukolat
Kaste:
2 spl majoneesi
1 tl sidrunimahla
1 tl Dijoni sinepit
1/2 tl soola
1/2 tl jahvatatud must pipart
50 g riivitud parmesani või muud kõva laabijuustu (nt Valio Forte)
Valmistamine:
Täida suurem keedupott veega, lase vesi keema tõusta ja maitsesta soolaga. Keeda aedube ja varsbrokolit 3-5 minutit. Kurna ja jahuta külma veega.
Rösti kuival praepannil (st ilma õlita) keskmisel kuumusel seedermänniseemneid aeg-ajalt segades u. 5 minutit.
Kastme valmistamiseks sega kõik koostisosad omavahel läbi.
Tõsta salatikaussi jahutatud ja nõrutatud oad ja varsbrokoli, lisa enamus kastmest ning sega omavahel kergelt läbi. Seejärel lisa rukola ja sega veelkord. Viimasena lisa peale ülejäänud kaste ning seedermänniseemned.