Toidusõber, hobikokk ja toibublogija Kadri Raig võttis koostöös Prismaga ette armastatud retseptid, et neile uus elu anda. Eesmärk on tuua lauale armastatud road, aga üllatada uute koosluste ja soodama hinnaga ning vähendada ka toidu äraviskamist.

Toidu tellimine äppide kaudu on tulnud selleks, et jääda – pole kahtlustki. Mis seal salata, mõnikord isutab just tellitud toidu järele, aga kui “mõnikord” muutub juba iganädalaseks, siis see võib päris kalliks minna.

Siit tuleb üks nuudlite retsept, mis on vähemalt sama maitsev kui tellitud kraam. Kindlasti on see oluliselt soodsam, kuna enamike toorainete puhul saab kasutatud vaid imetilluke osa ostetust. Roog on tellitavatest alternatiividest ka tervislikum (tead täpselt, mis siia sisse läheb) ja keskkonnasõbralikum (kogu ühekordsete pakendite hunnik jääb kasutamata).

Mis selle toidu puhul veel hea on – siin on kasutusel koostisosad, mis säilivad kaua. Alates kurikuulsast covidi-ajast tellin umbes korra kuus toitu e-poest. Kõivõimalikud konservid-jahud-köögipaberid jne tulevad kulleriga ja selle arvestusega on korra kuus tellimine täiesti piisav. Muidugi käin vahepeal ka poes ja turul, aga põhitoiduained saab eelnevalt mõne kampaania raames soodama hinnaga valmis varuda.

Nuudlid said kokku väga lihtsatest köögiviljadest: porgand, sibul ja varajane kapsas. Tegelikult võib siin loominguline olla ning lisada ka kana, veist või hoopis tofut. Samuti võib mängida köögiviljadega – kindlasti sobiks hästi ka brokoli või suvikõrvits. Lähtu sellest, mille järgi isu on ja mis kapis ära kasutamist ootab. Küpsetamisel lähtu alati loogikast, et mis kauem küpsemist vajab, see rännaku pannile esimesena.

Kadri tegemistel saab silma peal hoida blogis kahvliga.ee.  

Prisma pööras üle 200 toidu- ja esmatarbekauba hinnad aasta võrra tagasi – hinnatõusu eelsesse perioodi. Pööratud hinnad kehtivad vähemalt oktoobri lõpuni, kuid Prisma jätkab ka edaspidi eesmärgiga pakkuda soodsaimat ostukorvi oma kaupluste külastajatele. Sooduspakkumised leiab nii Prisma kauplustest kui ka ePrismast.

Nii lihtne ongi! Kas proovid järele?


Kodused take-away nuudlid
Aeg kokku: 20 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb
• 2 portsionit Santa Maria munanuudleid
• 2 tl õli
• 1 suur porgand
• Pöidlasuurune jupp ingverit
• 1 punane tšilli
• 1 suur punane sibul
• 0.25 pead varajast kapsast
• Rohelist sibulat serveerimiseks

Kastme jaoks
• 2 tl riisiäädikat
• 2 spl heledat sojakastet
• 1 spl suhkrut
• 2 spl ketšupit
• 0.5 dl külma vett
• 2 tl maisitärklist

Kuidas?

  1. Tõsta pott veega tulele kuumenema, kui see keema tõuseb, maitsesta vesi soolaga ning tõsta sellesse nuudlid. Keeda viis minutit, seejärel kurna.
  2. Samal ajal, kui vesi kuumeneb, pane tulele ka pann õliga. Lisa hakitud toorained järjest pannile ning sega vahepeal.
  3. Porgand lõika õhukesteks ratasteks, ingver väikestkes kuubikuteks, sibul õhemateks sektoriteks, tšilli õhukesteks rõngasteks ja kapsas peeneteks ribadeks. Küpsemiseks kulub kokku 7-8 minutit, köögiviljad võiksid jääda pisut krõmpsud.
  4. Vahepeal sega kokku kastme koostisosad.
  5. Kui köögiviljad on peaaegu küpsed, siis lisa pannile kaste, sega kõik läbi ning lase 1-2 minutit pakseneda.
  6. Viimasena sega juurde kurnatud nuudlid. Maitse ning lisa vajadusel veel pisut soola.
  7. Serveeri kohe peale puistatud rohelise sibulaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *