Toidusõber, hobikokk ja toibublogija Kadri Raig võttis koostöös Prismaga ette armastatud retseptid, et neile uus elu anda. Eesmärk on tuua lauale armastatud road, aga üllatada uute koosluste ja soodama hinnaga ning vähendada ka toidu äraviskamist.

Uues kuues kasuka retseptid suurt kokkamist ei nõua, vaid on pigem toiduainete kokkusobitamise meistriklass. Kokkuvõttes on tegemist ülimalt lihtsalt ja kiiresti valmivate retseptidega, millega kindlasti kõik hakkama saavad.

Neid retsepte tasub kindlasti katsetada, sest valmissalatite poest ostmine on üsna kulukaks läinud. Samas sobivad salatid ka suurepäraselt peolauale ning näevad väikestes kaussides või purkides serveerituna väga armsad välja.

Mõlema retsepti puhul on välja toodud nii koostisosad kui ka nende soovituslikud kogused, kuid kindlasti ei ole vaja näpuga retseptis väga täpselt järge ajada. Kui sul on mõnda koostisosa natuke rohkem või vähem – kasuta lihtsalt kõik ära, mis sul ootamas on – ei ole mõtet 50 grammi kodujuustu või kaht makrapulka külmkappi ootama jätta. Nii saab ka poodi minnes allahindluses olevate toodete järgi otsustada, mis maitse kasukas lõpuks võtab.

Toidu raiskamine ei ole kasulik ei meie rahakotile ega ka loodusele. See on reaalselt üks nendest tegevustest, millest mitte keegi ei võida, seega pigem kasuta ikka kõik lõpuni. Muide – sarnased toidud on tegelikult ka väga heaks kohaks, kus juba külmkappi ootama jäänud tooted lõpuni kasutada. Tuunikalaga variandi juurde sobiks kindlasti lisada veel näiteks keedumuna, kappareid, oliive või päikesekuivatatud tomateid. Makraga versiooni juurde sobiks ka keedetud riisi lõpp, paprika või mais.

Kadri tegemistel saab silma peal hoida blogis kahvliga.ee.  

Prisma pööras üle 200 toidu- ja esmatarbekauba hinnad aasta võrra tagasi – hinnatõusu eelsesse perioodi. Pööratud hinnad kehtivad vähemalt oktoobri lõpuni, kuid Prisma jätkab ka edaspidi eesmärgiga pakkuda soodsaimat ostukorvi oma kaupluste külastajatele. Sooduspakkumised leiab nii Prisma kauplustest kui ka ePrismast.

Tuunikala kasukas

Vaja läheb

Kuidas?

  1. Alusta kastme kokku segamisest – selleks sega omavahel kodujuust ja jogurt, maitsesta mõnusalt soola ja pipraga ning tõsta kõrvale ootama, kuni muud kraami hakid.
  2. Kurna tuunikala lohakalt ja purusta kahvliga väiksemaks.
  3. Haki sibu, marineeritud kurk ja jalapeno umbes 6 mm suurusteks kuubikuteks. Ribasta lehtsalat.
  4. Tõsta kõik koostisosad kihtidena väikestesse serveerimispurkidesse. Järjekord ei ole väga oluline – tee nii, nagu ilus tundub. Mulle meeldib viimaseks kihiks tõsta natuke tuunikala ja selle peale lisada mõned sibulakuubikud.

Lumekrabi kasukas


Vaja läheb


• 380 g kodujuustu Alma
• 150 g majoneesi Provansaal
• Maitse järgi soola-pipart
• 250 g lumekrabi Vici
• 2 küpset avokaadot
• 3 spl peeneks hakitud tilli
• 1 pikk värske kurk
• 1 punane tšilli (kui sa vürtsi ei armasta, siis jäta ära või lisa vähem)
• 0.5 potti lehtsalatit

Kuidas?

  1. Sega omavahel kokku kodujuust ja majonees. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Viiluta lumekrabi, lõika avokaado suuremateks ja värske kurk väiksemateks kuubikuteks. Ribasta lehtsalat ja haki tšilli.
  3. Tõsta koostisosad kihtidena serveerimispurkidesse. Mulle meeldib viimaseks kihiks jätta avokaado, mille peale raputan veel pisut tšillit ja hakitud tilli.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *