Toidusõber, hobikokk ja toibublogija Kadri Raig võttis koostöös Prismaga ette armastatud retseptid, et neile uus elu anda. Eesmärk on tuua lauale armastatud road, aga üllatada uute koosluste ja soodama hinnaga ning vähendada ka toidu äraviskamist.

Alati on rõõm, kui õnnestub magustoit nii tervislik teha, et seda ka hommikusöögiks nautida saab. Just selline see kook.

Digestiivküpsiste asemel on kasutuses Jassi seemneleiva puru, mida hoiavad koos sulavõi ning mesi. Täidises laulavad harmoonilises ühendkooris kohupiim ning Saare Kreeka jogurt koos kirssidega. On ju kõik ideaalselt hommikusöögiks sobivad koostisosad!

Kook on mõnus ja soovitan seda katsetada ka neil, kes muidu želatiiniga töötamist kardavad – kõik käib ülimalt lihtsalt ning kooki vussi keerata on praktiliselt võimatu.

Koogis võid kasutada värskeid või külmutatud kirsse. Külmutatud kirsside kasutamine lihtsalt aitab aega kokku hoida, sest kirsside puhastamine on üks tüütu tegevus. Pluss, nii saab seda kooki aastaringselt teha. Kindlasti sobivad siia koogi sisse ka mustikad, maasikad ja vaarikad, seega kui sul hoopis neid kodus ootamas on, siis katseta julgelt!

Kokkuhoid teadupärast meeldib mulle väga ning see retsept on inspireeritud just Prisma lettidelt leitud pööratud hinna toodetest. Vist peaaegu kõik koostisosad ongi selle kampaania raames eriti soodsaks muutunud tooted

Kadri tegemistel saab silma peal hoida blogis kahvliga.ee.  

Prisma pööras üle 200 toidu- ja esmatarbekauba hinnad aasta võrra tagasi – hinnatõusu eelsesse perioodi. Pööratud hinnad kehtivad vähemalt oktoobri lõpuni, kuid Prisma jätkab ka edaspidi eesmärgiga pakkuda soodsaimat ostukorvi oma kaupluste külastajatele. Sooduspakkumised leiab nii Prisma kauplustest kui ka ePrismast.

Lihtne küpsetamata kirsi-juustukook

Ette valmistamiseks 20 min

Aeg kokku 5 t

Portsjoneid: 8

Vaja läheb:

Koogipõhi

Täidis

Kaunistuseks

  • Pisut värskeid kirsse või mureleid
  • Mõni söödav lilleõis või mündileht
  • Paar supilusikatäit kreeka jogurtit
  • Maitse järgi mett

Kuidas?

  1. Kata koogivormi põhi ja küljed kas toidukile või küpsetuspaberiga – siis saad koogi pärast ilma vaevata vormist kätte. Mina kasutasin kandilist keeksivormi, aga mõistagi sobib ka väiksem, 20-22 cm diameetriga ümar vorm.

Põhi

  1. Purusta leivaviilud köögikombainis peeneks pudiks.
  2. Sulata pannil või ning pruunista selles leivapuru keskmisel kuumusel mõne minuti jooksul kuni see on kergelt krõbe.
  3. Keera kuumus kinni ning lisa pannile mesi. Sega kõik ühtlaseks
  4. Suru leivapuru ühtlaselt koogivormi põhja ning jäta lauale jahtuma kuni täidist valmistad.

Täidis

  1. Pane želatiinilehed külma vette paisuma.
  2. Kalla külmutatud kirsid ja suhkur väiksesse potti ning säti see keskmisele kuumusele. Vahepeal sega ja vajuta juba sulanud kirsse lusikaga kergelt katki.
  3. Sega suuremas kausis omavahel kohupiim ja Kreeka jogurt. Vahustada pole vaja, lihtsalt sega need omavahel läbi.
  4. Kui kirsid ja suhkur on sulanud, siis keera tuli maha. Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks ning lahusta need siis kirsside juurde tekkinud vedelikus korralikult segades. Lisa segule ka näpuotsatäis soola.
  5. Sega umbes kolmandik kohupiima-jogurtisegust kirsiseguga kokku, et temperatuure ühtlustada. Seejärel kalla poti sisu ülejäänud kohupiima-jogurti segu juurde ning sega kõik ühtlaseks.
  6. Vala täidis pisut jahtunud koogipõhjale ning tõsta külmkappi tarduma. Tardumiseks kulub mõni tund, kuid loomulikult võid koogil ka üleöö seista lasta.

Serveerimiseks

  1. Tõsta kook vormist välja – toidukile või küpsetuspaberi abil peaks see üsna lihtne olema, aga vajadusel saad noaga mõne ääre vabaks aidata. Tõsta serveerimisalusele.
  2. Sega kokku kaunistuseks mõeldud jogurt ja maitse järgi mett. Ma ise piirdusin ainult jogurtiga, aga mulle meeldivad ka üsna vähe magusad magustoidud, seega lähtu julgelt iseenda eelistustest.
  3. Tõsta teelusikaga koogi peale väikesed jogurtikuhjakesed (kui soovid, võid loomulikult ka pritskotti kasutada, aga lusikast täiesti piisab – ei ole vaja eraldi varustust ostma tormata).
  4. Säti koogile kaunistuseks poolitatud ja/või neljaks lõigatud värsked kirsid/murelid, söödavaid lilleõisi ning piparmündilehti.
  5. Naudi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *