30 min
4 portsjonit
Krõbedate kartulisektorite saladus on korralik õlivann ja piisavalt kuumas ahjus küpsemine. Paku kartulite juurde küüslaugu ja sinepiga maitsestatud jogurtikastet.
Koostisained (4 portsjonit)
700 g (6–7 tk) kartulit
3 sl rapsiõli
1/2 tl paprikapulbrit
1/2 tl piprasegu
1/2 tl soola
Jogurtikaste
150 g maitsestamata jogurtit
50 g majoneesi
1 küüslauguküüs
1 sl sidrunimahla
2 tl sinepit
pisut soola
pisut purustatud musta pipart
Valmistamine
Reguleeri ahi 225 kraadile. Pese kartulid ja lõika sektoriteks.
Sega kokku õli ja maitseained. Sega kartulisektoreid õlis. Tõsta sektorid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju keskmises osas umbes 20 minutit.
Kuni kartulid küpsevad, valmista kaste. Sega kokku jogurt ja majonees. Pressi hulka küüslauk. Lisa sidrunimahl, sinep ja maitseained. Sega. Serveeri kastet kartulite juurde.