45 min (sellest 30 min aktiivset tegevust)
4 portsjonit

Põrutav lillkapsas ehk vürtsikad lillkapsatiivad on saagihooaja meeldejäävaim hõrgutis! Lillkapsaõisikud küpsevad ahjus taigna sees krõbedateks ampsudeks ning saavad tulisust magusvürtsikalt tšillikastmelt. Krõbe tšilline lillkapsas on vahelduseks mõnusalt taimne suupiste.

Koostisained
1 suur lillkapsas
200 g nisujahu
1 tl paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
1/2 tl soola
200 ml vett
250 g panko riivsaia


Tšillikaste
100 ml (vegan)majoneesi
50 ml magusat tšillikastet
1 sl laimimahla
1 sl vett
2 tl Sriracha kastet

Soovi korral
murulauku
seesamiseemneid

Valmistamine
Pese lillkapsas. Lõika õisikud suupärasteks tükkideks.

Sega kausis nisujahu ja maitseained. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Mõõda riivsai supitaldrikusse. Kasta lillkapsatükid taignasse ja veereta riivsaias. Tõsta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Vahepeal keera tükid ümber.

Sega kausis kastme koostisained. Tõsta lillkapsad kastme sisse vahetult enne serveerimist, et need krõbedad püsiksid või kasta neid kastmesse.

Kaunista hakitud murulaugu ja seesamiseemnetega. Kui soovid suuremat kõhutäit, paku juurde riisi.

Soovitus! Lillkapsaid võid küpsetada ka kuumaõhufritüüris 180 kraadi juures umbes 10 minutit.

Lõpp toiduraiskamisele: Küpseta lillkapsa lehed ahjus krõbedaks: 200 kraadi ja 5–10 minutit. Enne küpsetamist sega lehed õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Lillkapsavarsi kasuta näiteks püreesupis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *