30 min
6 portsjonit

Brokoliini ehk varsbrokoli küpseb grillil veerand tunniga. Keera varsbrokolid peekonisse, grilli krõbedaks ja lase hea maitsta tomatise hapukoorekastmega.

Koostisained
150 g brokoliinit ehk varsbrokolit
2 sl rapsiõli
1/4 tl purustatud musta pipart
170 g peekonit

Tomatine hapukoorekaste
1 tomat
1 vars rohelist sibulat
1 sidrun
200 g hapukoort
1 tl suhkrut
pisut soola

Valmistamine
Valmista hapukoorekaste. Lõika tomat väikesteks kuubikuteks. Haki sibulavars ja pigista sidrunist mahl. Sega kõik koostisained kausis kokku.

Tõsta varsbrokolid kaussi. Lisa õli, sool ja pipar. Jaota varsbrokolid kuueks kimbuks. Keera peekoniviilud tihedalt kimpude ümber.

Küpseta varsbrokoleid grillil keskmisel kuumusel või sütel 10–15 minutit, vahepeal keerates, nii et need küpsevad ja peekon muutub krõbedaks. Paku juurde tomatiga hapukoorekastet.

Varsbrokolid saad 10 minutiga krõbedaks küpsetada ka 250-kraadises ahjus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *