Avamaakurgist, laimist ja sidrunilimonaadist saab värskendava joogi, mis leitsakus mõnusalt jahutab.
Koostisained (5 portsjonit)
4 avamaakurki (umbes 500 g)
5 dl vett
2 dl laimimahla (4–5 laimi)
1 dl suhkrut
2 mündioksa
1/2 l sidrunilimonaadi (nt Sprite)
1/2 l jääd
Valmistamine
Pese ja tükelda kurgid. Püreesta need blenderis või saumikseriga. Lase püreel umbes 1 tund läbi sõela nõrguda ja kogu nõrgunud mahl kokku. Saad umbes 4 dl mahla.
Sega kastrulis kokku vesi, laimimahl ja suhkur. Keeda 5 minutit. Lisa münt, lase jahtuda ning tõsta külmikusse.
Sega kokku kurgimahl ja suhkruga laimimahl. Lisa limonaad ja jää. Serveeri kohe. Soovi korral võid joogile kaunistuseks lisada kurgi- ja laimiviile.
Soovitus! Sõelale jäänud kurgipüreed kasuta näiteks tzatziki jaoks.