Avamaakurgist, laimist ja sidrunilimonaadist saab värskendava joogi, mis leitsakus mõnusalt jahutab.

Koostisained (5 portsjonit)

4 avamaakurki (umbes 500 g)

5 dl vett

2 dl laimimahla (4–5 laimi)

1 dl suhkrut

2 mündioksa

1/2 l sidrunilimonaadi (nt Sprite)

1/2 l jääd

Valmistamine

Pese ja tükelda kurgid. Püreesta need blenderis või saumikseriga. Lase püreel umbes 1 tund läbi sõela nõrguda ja kogu nõrgunud mahl kokku. Saad umbes 4 dl mahla.

Sega kastrulis kokku vesi, laimimahl ja suhkur. Keeda 5 minutit. Lisa münt, lase jahtuda ning tõsta külmikusse.

Sega kokku kurgimahl ja suhkruga laimimahl. Lisa limonaad ja jää. Serveeri kohe. Soovi korral võid joogile kaunistuseks lisada kurgi- ja laimiviile.

Soovitus! Sõelale jäänud kurgipüreed kasuta näiteks tzatziki jaoks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *