8 portsjonit

Tomatisalat kuskussiga on maitsev ja värske roog, mis sobib suurepäraselt täiendama jaanipäeva peolauda. Salat koosneb mahlakatest kirsstomatitest ja pehmest kuskussist, mida täiendab värskendav sidruni-oliiviõli kaste. Röstitud halloumi juust ja päevalilleseemned lisavad salatile toekust.

Täpi i-peale panevad ahjus küpsetatud tomatid, mis rikastavad salatit veelgi intensiivsema maitsega, raha aitavad säästa Prisma omabrändi Rainbow kuskuss, halloumi ja oliiviõli. Tomatisalat kuskussiga on tervislik, kiire ja lihtne valmistada ning meeldib kõigile, kes armastavad värsket, maitsvat ja mitmekesist toitu.

Koostisosad
500 g kirsstomateid
180 g Rainbow kuskussi
1 sidruni riivitud koor
4 – 5 spl sidrunimahla
4 spl Rainbow oliiviõli
1/2 tl jahvatatud soola
50 g rukolat
25 g hakitud ürte, näiteks peterselli ja münti
400 g Rainbow halloumijuustu
70 g Rainbow päevalilleseemneid


Valmistamine

Pane kuskuss madala äärega kaussi ja kalla peale keev vesi. Kata kaanega ja lase 5 minutit haududa.

Sega hulka pestud sidruni riivitud koor, sidrunimahl ja oliiviõli ning sool.

Sega kuskussi kahvliga, et sinna ei jääks tükke. Sega hulka pooled tomatid, rukola ja peenestatud maitsetaimed.

Tükelda halloumi. Pintselda pinda kergelt õliga. Küpseta või grilli restil kuldpruuniks.

Aseta kuskussi-tomatisegu serveerimisnõusse ja tõsta peale ülejäänud tomatid, halloumi tükid ja kuival pannil röstitud päevalilleseemned.

Poolita tomatid ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind ülespoole. Küpseta ahjus 150 kraadi juures umbes 1,5 tundi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *