45 minutit (15 sellest aktiivset valmistusaega)

12 portsjonit

Koostisosad
100 g võid
3 tk kanamuna
150 g suhkrut
125 g nisujahu
80 g mandlijahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
226 g aprikoosipooli (konserveeritud)

Kate
100 g võid
78,5 g suhkrut
50 ml piima
1 spl nisujahu
100 g mandlilaaste
(külmutatud jõhvikaid)

Valmistamine (ahjus 175°C)

Sulata margariin. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel teises kausis. Sõelu jahusegu ja lisa vahule vaheldumisi sulatatud margariiniga.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud umbes 25 x 32 cm suurusele väikesele ahjuplaadile või vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus alumisel tasemel 20 minutit.

Võta pirukapõhi ahjust välja ja tõsta ahju temperatuur 225 kraadini. Sulata katte jaoks rasv, suhkur, piim ja nisujahu potis ning keeda. Sega hulka mandlilaastud.

Nirista aprikoosid ja tükelda need soovi korral. Laota aprikoosid (ja soovi korral jõhvikad) koogi peale ja kata kattega.

Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus 10 minutit või kuni pind saab värvi. Lase hästi jahtuda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *