Siinses koogis võid kasutada tavalist lehmapiima ja taluvõid või siis hoopis veganlikke alternatiive – veganmargariini ja kaerajooki. Tulemus saab igal juhul suurepärane! Kook saab oma nime mahlakasse tainasse uppunud ploomidelt.
Koostisosad:
100 g toasooja veganmargariini või taluvõid
4 prisket ploomi
1 banaan
1 sidrun
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 dl nisujahu
1 dl mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl kaerajooki
Võta margariin või taluvõi juba varem toatemperatuurile seisma. Vooderda umbes 18 x 26 kandiline koogivorm või 24cm läbimõõduga ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga.
Poolita ploomid ja eemalda neist kivid. Tõsta ploomid kõrvale.
Püreesta banaan kahvliga. Pese sidrun ja riivi selle koor. Vahusta margariin, suhkur ja vanillisuhkur mikseriga kergeks vahuks. Sega vahu sisse banaanipüree ja riivitud sidrunikoor. Kombineeri kuivad koostisosad kokku ja sega need tainasse. Lisa piim või kaerajook ja sega uuesti läbi. Kalla taigen küpsetusvormi ning vajuta ploomipoolikud tainasse. Küpseta ahju keskkosas 30-35 minutit. Lase enne serveerimist koogil veidi jahtuda ning paku koos vahustatud kaerakreemi või või hoopis maitsestamata jogurtiga.