Peenelt aromaatne viigimari maitseb kõige paremini niisama süües, kuid tõuseb esile ka kergetes salatites või suupistete peal. Värske viigimari armastab maitsepaarilisi nagu mesi, tume šokolaad, pehme värske kitsepiimajuust, sinihallitusjuust ja palsamäädikas.

Värske viigimarjad on ilusad, sibulakujulised puuviljad. Õhuke koore all on peidus pehme sisu, milles palju krõmpse seemneid. Kesta värvus võib varieeruda rohekast tumepunaseni ja isegi pruunini.

Küpse viigimarja tunneb ära magusast lõhnast ning õhukesest koorest, sisu on ühtaegu nii pehme kui tihke. Varre otsast võib nõrguda veidi siirupilaadset puuviljamahla.

Õhukese naha ja pehme viljalihaga viigimarju tuleb käsitseda ettevaatlikult. Õrnad puuviljad ei kesta kaua, nii et söö viigimarjad ära mõne päeva jooksul pärast ostmist. Viigimarjad säilivad kõige paremini jahedates temperatuurides vahemikus 2 kuni 6 kraadi.

Värskeid viigimarju on lihtne nautida. Viigimarju ei pea koorima, kui pesed neid enne söömist õrnalt kuuma veega. Söö viigimarju niisamu, viiluta Kreeka jogurti peale, valmista neist kerge salat, lisades rukolat, mozzarellapalle ja pähkleid või pane kokku lihtne eelroog viigimarjadest ja õhkkuivatatud singist. Kui soovid viigimarjade maitsele rohkem sügavust, karamelliseeri neid pannil võis ja suhkrus.

Põneva suupiste saad, kui serveerid viigimarju krõbedal täisteraröstsaial mascarpone juustu ja õhkkuivatatud singiga. Vaata retsepti siit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *