Suve esimesed kartulid maitsevad kõige paremini niisama sulavõi ja tilliga. Kui aga oled valmis katsetama, proovi siinset retsepti, mis om lihtsuses siiski üllatada võib.
Koostisosad:
1 kg varajasi kartuleid
1 sidrun
1 pott tilli
2 kimpu rohelist sibulat
5 g taluvõid
Pese kartulid hoolikalt ning pane keema keevasse, soolaga maitsestatud vette. Keeda vastavalt kartulite suurusele 10-15 minutit, ehk kuni kartulid parasjagu küpsed. Kurna keeduvesi ja auruta kartuleid veel hetk kuumal pliidil kuivas potis, et liigne niiskus välja saada.
Kartulite keemise ajal pigista sidrunist mahl ning haki roheline sibul ja till peeneks. Lisa kuumadele kartulitele sidrunimahl, või ja ürdid. Kata pott kaanega ning raputa potti energiliselt nii, et kartulid õige veidi laguneksid. Nii saab maitsev või-sidrunikaste kartulitesse imbuda.
Paku ürdiseid sidrunikartuleid näiteks suitsukala kõrvale.