200 g Padroni pipraid (väikesed rohelised grillpaprikad)
Praadimiseks 3 spl oliiviõli
veidi meresoola ja jahvatatud musta pipart
Sidruni-anšoovisekaste:
½ sidruni koor
1 dl sidrunimahla
1/2 dl valge veini äädikat
1/2 dl suhkrut
1 tl soola
2 dl oliiviõli
100 g anšoovisefileesid
1/2 dl hakitud lehtpeterselli
Esmalt valmista kaste. Selleks riivi sidruni koor ja pigista mahl. Sega sidrunikoor, sidrunimahl, äädikas, suhkur ja sool väiksemas kastrulis ning lase keema tõusta. Vala soe segu blenderisse või sauseguri kannu. Nõruta anšoovisefileed konservis olevast õlis, sest see on kasutamiseks liialt tugevamaitseline. Lisa blenderisse anšoovisefileed ja veidi oliiviõli ning püreesta kõik hästi läbi. Seejärel lisa ülejäänud oliiviõli õhukese nirena, samal ajal kastet püreerides nii, et kaste pakseneks majoneesilaadseks.
Haki petersell peeneks ja sega kastmega. Lase kastmel enne serveerimist külmikus korralikult jaheneda.
Kuumuta õli pannil. Pane Padroni piprad kuumale pannile ja pruunista kiirelt igast küljest. Piparde segamisel ole ettevaatlik, kuum õli võib pritsida.