Serveeri halloumi salatit kergeks kevadiseks õhtusöögiks. Halloumit võid praadida nii pannil kui küpsetada grillil.
Koostisosad (4 portsjonit):
½ mesimelonit
150 g halloumi juustu
2 dl soolatud pistaatsiapähkleid
1 pott piparmünti
1 pott aedtilli
100 g rukolat
1 spl õli juustu praadimiseks
Salatikaste:
Poole sidruni mahl
2 spl õli
1 tl mahedamaitselist sinepit
1 tl mett
1/2 tl soola
Valmistamine:
Koori ja tükelda melon. Viiluta halloumi. Koori pähklid. Eralda ürdilehed vartest.
Kastme valmistamiseks pigista sidrunimahl suurde kaussi. Sega juurde õli, sinep, mesi ja sool ning klopi kaste segi. Lisa kastmesse melon, ürdid ja rukola.
Patsuta halloumi paberrätikuga kuivaks ja viiluta sentimeetripaksuteks viiludeks. Prae juustuviilud mõlemalt poolt pannil kuumas õlis kergelt pruuniks. Lisa salatile pistaatsiapähklid ning veidi jahtunud juustuviilud ning serveeri kohe.