Serveeri halloumi salatit kergeks kevadiseks õhtusöögiks. Halloumit võid praadida nii pannil kui küpsetada grillil.

Koostisosad (4 portsjonit):

½ mesimelonit

150 g halloumi juustu

2 dl soolatud pistaatsiapähkleid

1 pott piparmünti

1 pott aedtilli

100 g rukolat

1 spl õli juustu praadimiseks

Salatikaste:

Poole sidruni mahl

2 spl õli

1 tl mahedamaitselist sinepit

1 tl mett

1/2 tl soola

Valmistamine:

Koori ja tükelda melon. Viiluta halloumi. Koori pähklid. Eralda ürdilehed vartest.  

Kastme valmistamiseks pigista sidrunimahl suurde kaussi. Sega juurde õli, sinep, mesi ja sool ning klopi kaste segi. Lisa kastmesse melon, ürdid ja rukola.

Patsuta halloumi paberrätikuga kuivaks ja viiluta sentimeetripaksuteks viiludeks. Prae juustuviilud mõlemalt poolt pannil kuumas õlis kergelt pruuniks. Lisa salatile pistaatsiapähklid ning veidi jahtunud juustuviilud ning serveeri kohe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *