4 portsjonit

Ahjukaalikas maitseb hästi koos salatiga või näiteks liharoa lisandina. Täida kaalikad juustuga, maitsesta meega ning peale raputa veel pähklipuru.

Koostisained (4 portsjonit)

kaalikat

100 g sinihallitus-, kitse- või toorjuustu

1 sl võid

1 sl mett

3 sl purustatud pähkleid

Valmistamine

Pese kaalikad. Lõika ära vars ja õhuke viil juurepoolelt. Puista kaalikatele pisut soola ja mähi need fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 1 ½–2 tundi või kuni kaalikad on pehmed.

Kaabi osa kaalika sisust lusikaga välja. Peenesta sisu ja sega hulka juust, või ja mesi. Tõsta täidis kaalikate sisse. Puista peale pähkleid. Kuumuta ahjus, kuni juust ja pähklid saavad veidi värvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *