60 min (sellest 15 min aktiivset tegevust)

8 portsjonit

Mahedalt magus peet ja pisut krehvtine mädarõigas on vastupandamatu kooslus. Viimase lihvi annavad sellele jõululaua lisandile röstitud pähklid.

Koostisained
2 kg peeti
3 sl rapsiõli
2 sl mett
1 tl soola
Mädarõikakaste
3 sl riivitud mädarõigast
150 g hapukoort
1 tl sidrunimahla
1/2 tl suhkrut
1/4 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
Lisaks
40 g kreeka pähkleid
1 sl mett
2 sl riivitud mädarõigast
(kaunistuseks tüümiani)

Valmistamine
Pese ja koori peedid ning lõika sektoriteks. Tõsta peedisektorid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peetidele õli ja mett ning maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Valmista mädarõikakaste. Koori ja riivi mädarõigas. Sega kõik kastme koostisosad kokku ja tõsta külmikusse maitsestuma.

Rösti pähkleid 1–2 minutit kuival pannil. Säti peedid serveerimisnõusse ning tõsta lusikaga peale mädarõikakastet. Lisa mett, pähkleid ja riivitud mädarõigast ning kui soovid, siis ka tüümiani.

Soovitus: mädarõigas, mida kasutad kaunistamiseks, riivi vahetult enne serveerimist, kuna pärast riivimist hakkab mädarõikale iseloomulik lõhn haihtuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *