Umbes 2 tundi (sellest 45 min aktiivset tegevust)
12 tükki

Saad uutmoodi keerusaiad, kui küpsetad neid mugavalt ahjuvormis. Mahlane vormisai peidab endas kaneelist iirisekreemi ja õuna.

Koostisained
2 1/2 dl piima
25 g värsket pärmi
1 dl suhkrut
1/2 sl kardemoni
1/2 tl soola
7 dl nisujahu
75 g võid või küpsetusmargariini
Täidis
2 õuna
100 g võid või küpsetusmargariini
100 g iirisekreemi
1 dl suhkrut
1 sl kaneeli
Lisaks
1 kanamuna saiade määrimiseks
100 g iirisekreemi

Valmistamine
Soojenda piim käesoojaks. Lisa pärm, suhkur, kardemon ja sool. Sega jahu järk-järgult taina hulka. Sõtku, kuni tainas hakkab kausi küljest lahti tulema. Sõtkumise lõpus lisa toasoe või. Kata tainas rätikuga ning lase kahekordseks kerkida, umbes 30 minutit.

Pese õunad, eemalda südamed ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Sega toasoe rasvaine, iirisekreem, suhkur ja kaneel ühtlaseks pastaks.

Rulli tainas kergelt jahusel pinnal nelinurkseks plaadiks (umbes 35 x 40 cm). Määri täidis taignaplaadile. Puista täidise peale õunatükid. Jäta paar sentimeetrit taignaplaadi alumisest servast täitmata. Keera tihedaks rulliks ja lõika 12 osaks.

Vooderda ahjuvorm (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga. Tõsta saiad ahjuvormi, ühtlaste vahedega, lõikepind ülespoole, jättes ruumi kerkimiseks. Lase kinni kaetult 30 minutit kerkida. Määri pind munaga ning küpseta 175-kraadises ahjus altpoolt teisel tasandil umbes 40 minutit või kuni saiad on küpsed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *