30 min (aktiivset tegevust)
4 portsjonit
Tofu limonello on mõnusalt sidrunine tofu-pastaroog, mis on ühtaegu nii mõnusalt koorene kui ka rõõmsalt vürtsine. Selle saladus peitub sidruniselt hapukas jogurtikastmes.
Koostisained
300 g marineeritud tofut
1 sidrun (mahe)
2 küüslauguküünt
2 cm tükk värsket ingverit
1 sl rapsiõli
1/2 tl Cayenne‘i pipart
1/2 tl kurkumit
2 dl kaera“koort“
1 portsjon köögivilja-kastmepõhja
1 sl siirupit
3 dl paksu kaera“jogurtit“
Lisaks
300 g täisteraspagette
Lehtpeterselli
Valmistamine
Lõika tofu neljaks viiluks. Pane viilud kahe köögipaberilehe vahele ning tõsta raskuseks peale näiteks lõikelaud.
Pese sidrun. Koori küüslauk ja ingver. Riivi sidrunikoor, sibul ja ingver peene riiviga. Pressi 2 sl sidrunimahla.
Keeda spagetid kergelt soolatud vees (1/2 tl soola 2 l vee kohta) pakendi juhise järgi. Nõruta ja jäta umbes 1/2 dl keeduvett alles.
Lõika tofu kuubikuteks. Pruunista kuubikud pannil õlis krõbedaks. Maitsesta Cayenne‘i pipra ja kurkumiga. Lisa pannile koor, kastmepõhi, riivitud sidrunikoor, sibul ja ingver, sidrunimahl ja siirup. Keeda vähesel kuumusel umbes 5 minutit, vahepeal segades.
Lisa kastmele kaera„jogurt“ ja hauta paar minutit.
Sega kaste spagettide hulka. Lisa pisut pastakeeduvett, et kaste spagettidega paremini seguneks. Kaunista hakitud peterselliga.