Sticky tofu ehk kleepuv tofu on populaarne hiina toit. Sega krõbedaks praetud tofu maitsva kleepuva kastmega ning naudi koos riisi ja laimiga.

Koostisained
200 g kõvemat tofut
3 sl maisitärklist
2 sl rapsiõli
2 tl sojakastet

Kaste
1 apelsin
2 küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverit (umbes 2 cm tükk)
2 sl maisitärklist
2 sl tomatipüreed
2 sl seesamiõli
2 sl roosuhkrut
2 sl sojakastet (gluteenivaba)
1 sl õunaveiniäädikat

Lisaks
keedetud jasmiiniriisi
laimisektoreid
(hakitud rohelist sibulat)
(viilutatud punast tšillit)
(seesamiseemneid)

Valmistamine
Lõika tofu neljaks viiluks. Kuivata tofu, selleks pane viilud kahe köögipaberilehe vahele ning tõsta raskuseks peale näiteks lõikelaud.

Valmista kaste. Pigista apelsinist mahl. Koori ja riivi küüslauk ja ingver. Sega kokku kastme koostisosad.

Lõika tofu kuubikuteks. Tõsta kuubikud kaussi ning sega hulka maisitärklis, õli ja sojakaste. Prae kuubikud pannil krõbedaks. Lisa kaste ning hauta madalal kuumusel, kuni kaste on paksenenud. Paku tofu juurde keedetud riisi ja laimi. Soovi korral kaunista rohelise sibula, tšilli ja seesamiseemnetega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *